Els pagesos obtenen el permís per tallar 24 hores l'N-145

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Revolta Pagesa ha obtingut el permís per tallar l'N-145 durant 24 hores. No es deixarà passar transport de mercaderies ni de passatgers. 

El Govern i l'ambaixada d'Espanya mantenen converses diplomàtiques i tècniques per minimitzar les conseqüències del tall que té autoritzat el moviment Revolta Pagesa. Han aconseguit el permís perquè el bloqueig comenci a les deu del matí de dilluns fins a les deu del matí de dimarts. Es mira de coordinar el pas en casos d'emergència. 

El tall afectarà més de 1.800 transfronterers que travessen la frontera per treballar diàriament. Els més afectats seran el transport de mercaderies i el de viatgers, que tindran completament prohibit el pas durant 24 hores. 

Des de la Confederació Empresarial es critica que s'ha donat poc marge a les empreses per organitzar-se i que es deuria deixar passar, com a mínim, aquests dos sectors. Sobretot es destaca l'afectació que pot tenir per a les empreses de transport de viatgers en època baixa, en la qual es treballa per atreure turistes.

La direcció de l'Estació d'Autobusos informa que algunes companyies continuen fent reserves amb l'esperança que es permetin finestres de mobilitat. Nadal ha anul·lat les sortides i ALSA només farà el servei de les cinc de la matinada. 

A priori, el bloqueig no afectarà els alumnes del sistema andorrà que fan la selectivitat a la Seu d'Urgell, ja que les proves són dimarts a la tarda.

L'executiu exigeix a les autoritats veïnes garantir l’accés al territori andorrà 

No pot ser que Andorra pateixi talls a les fronteres per temes que només afecten Espanya. Així de clar ha estat el Govern, que ha exigit a les autoritats veïnes prendre mesures per evitar el bloqueig que farà Revolta Pagesa. És delicat perquè dimarts al migdia hi ha previstes les proves d'accés a la universitat a la Seu d'Urgell. Tot i això, l'executiu ha assegurat que la policia s'encarregaria d'acompanyar els alumnes perquè cap es quedi sense la possibilitat de passar-les. 

Informa: Rosa Alberch - Pilar Candel

Informació relacionada

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.