Pla nacional per facilitar als joves l'accés a un pis

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Els drets laborals i l'accés a l'habitatge son els principals problemes als que s'enfronten els joves segons ha pogut concloure el projecte ACTIVA del Fòrum de la Joventut. Conscients de la problemàtica, el Govern prepara un pla nacional per fer-hi front. 

L'accés a un habitatge assequible esquitxa els joves, que cada vegada tenen més problemes per emancipar-se. Tot i algunes mesures, el problema continua agreujant-se; per això, el Govern presentarà un pla nacional amb vuit línies d'actuació, amb el qual, a banda de l'habitatge, s'intentaran tractar altres qüestions que també preocupen els joves.

El secretari d'Estat Alain Cabanes ja avança que "s'aplicarà tan aviat com és presenti i ens marcarem uns plans d'actuació". 

El pla s'ha elaborat tenint en compte algunes associacions amb l'objectiu de fomentar el benestar d'aquest col·lectiu que des de la pandèmia també pateix un augment de problemes de salut mental. Des del Fòrum de la Joventut també destaquen la falta de drets laborals, no tant pel que fa a l'accés a un lloc de treball sinó per les condicions precàries. 

Activitats gratuïtes i descomptes

Amb motiu de la celebració del Dia internacional de la joventut, per primera vegada s'ofereixen activitats gratuïtes o amb descompte a tots els joves de 14 a 35 anys, sobretot a Canillo. 

El Palau de Gel ha obert gratuïtament de dotze a dues i durant tot el dia els joves poden accedir sense pagar entrada al pont Tibetà i al mirador del roc del Quer. També poden gaudir de preus reduïts als cinemes Illa Carlemany. 

Informa: Martina Torrebadella  

Informació relacionada

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.