Salut reforçarà la vigiància arran del primer cas de verola del mico a Europa

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Suècia detecta el primer cas de la nova variant de la verola del mico fora d'Àfrica. A Andorra es fa un seguiment acurat de la malaltia, però aquest any no s'ha tingut sospita de cap cas.

Després que l'OMS hagi declarat aquesta setmana l'emergència sanitària mundial pel risc de contagi de la verola del mico, Suècia ha detectat el primer cas a Europa de la variant més greu de la malaltia. Es tracta d'una persona d'Estocolm que es va contagiar a la zona del continent africà on s'està propagant aquesta variant del virus. 

Des de Salut i el SAAS es continua fent un seguiment acurat de la malaltia per detectar símptomes que puguin ser sospitosos. Després de l'anunci de l'OMS, es treballa en diverses recomanacions, principalment per als viatgers que es traslladaran a l'Àfrica els pròxims dies. 

Al país, de moment, no s'ha detectat cap cas ni hi ha cap sospita de verola del mico aquest 2024. Cal recordar que el 2023 es va tractar un únic cas i el 2022, l'any amb més incidència, se'n van diagnosticar 4. 

Informa: Pilar Candel

 

Informació relacionada

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.