A punt els indicadors dels recursos hídrics

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Abans de Nadal se sabran dades sobre la disponibilitat d'aigua. Ho ha explicat el ministre de Medi Ambient, Agricultura i Ramaderia, Guillem Casal, als micròfons de Ràdio Nacional. També ha anunciat que l'any vinent es tancarà un nou pla de sanejament de les aigües residuals perquè es disposa d'espai per ubicar noves depuradores.

Andorra sempre ha estat un país d'aigua, però aquest any ja ha vist com la manca de pluges assecava la Massana.

L'executiu treballa amb Andorra Recerca+Innovació per establir dos indicadors. Un d'escassetat dels recursos i l'altre al voltant de la sequera, que es faran públics abans de les festes nadalenques. Casal ha assegurat que la llei de l'aigua és molt antiga i s'ha d'adaptar a l'actualitat. "Hem d'adaptar-la a la directiva europea per les negociacions de l'acord d'associació amb la Unió Europea. En això estem treballant, en què sigui una llei que faci una gestió molt més eficient del recurs i creant un sistema de governança a través d'una agència de l'aigua que ens permeti tenir dades i una gestió integral del recurs".

Catalunya, per exemple, ja fa dies que manté restriccions per estalviar aigua i treballa amb la previsió d'aplicar-ne més.

Casal és clar: cal conscienciar-se i insisteix que el consum no només té un cost mediambiental, sinó també econòmic. Per aquest motiu, ha alertat que faran difusió. "Hem de saber transmetre que per molt que baixi aigua del riu, en baixi més o menys, hem de fer una gestió eficient d'aquest recurs i no l'hem de malbaratar".

També es farà un pla de sanejament de les aigües residuals el 2024. La concessió de les depuradores finalitza al 2025, pel qual es reserva una parcel·la a Encamp.

Quant al reglament que determinarà l'actuació i responsabilitats en cas d'atacs de depredadors com l'ossa al bestiar, és previst enllestir-lo per a la primavera.

Informa: Redacció

Informació relacionada

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.