La reaccions dels grups parlamentaris al pressupost

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Primeres valoracions del projecte de pressupost per part dels grups parlamentaris. El demòcrata en destaca el fet que s'hi contingui la despesa i al mateix temps hi augmenti la inversió. Pel que fa als 41 milions de dèficit, ho considera una xifra reduïda. Precisament des del grup mixt es critica que l'executiu hagués previst acabar la legislatura amb dèficit zero. El grup socialdemòcrata s'espera a estudiar el projecte per valorar-lo.

El grup demòcrata considera que el projecte de pressupost és possibilista, que conté la despesa, però que al mateix temps augmenta la inversió per mirar de reactivar l'economia. Pel que fa al dèficit de 41 milions d'euros, la consellera Meritxell Mateu creu que és una xifra reduïda i de contenció i que "es veu que hi ha un esforç real en la despesa de funcionament per adaptar-se als temps que estem vivint".

Precisament el conseller del grup mixt Gerard Barcia ha fet referència al dèficit. Segons ha comentat, que l'executiu hagués previst tendir a l'equilibri pressupostari a final de legislatura va ser un error. Afirma que "no és possible perquè, ni aplicant tot el desplegament fiscal, no s'arribarà al dèficit zero". Per això, argumenta que "hi va haver una falta de rigor per part de l'executiu a l'hora de preveure'l".

Pel que fa al grup socialdemòcrata, vol esperar a estudiar el conjunt del pressupost per valorar-lo.

Informa: Andrés González-Nandín

Informació relacionada

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.