Ruscalleda rep el premi Andorra Taste 2024
Aquest navegador no admet l'element de vídeo.
Carme Ruscalleda ha rebut el guardó de l'Andorra Taste d'aquest any. La cuinera ha sabut, al llarg de la seva carrera, integrar la creativitat i la innovació al receptari tradicional i combinar-ho amb una estratègia empresarial que la va portar fins i tot a obrir un restaurant al Japó.
Si en altres edicions es va premiar el francès Michel Bras, un precursor de la cuina vegetal, i Gastón Acurio, per revaloritzar la cuina peruana, aquest any el premi té nom de dona. I catalana. Carme Ruscalleda ha rebut el premi per una vida bolcada als fogons lligada a una estratègia empresarial impecable.
"Jo sóc d'una família que tocava treballar. I vaig tenir la sort de poder fer un treball a la meva manera. I quan busques aquesta llibertat té el preu alt que no has de fallar. He involucrat la família i, si al damunt et donen un premi, sembla que estigui somiant."
Carme Ruscalleda, cuinera
Minuts abans de rebre el premi ha parlat sobre la seva trajectòria, que arrenca en un petit negoci familiar, passa per regentar un restaurant que acumulà 7 estrelles Michelin i segueix amb dos fills que treballen la seva mateixa passió.
"És ideal que es rebin premis que s'han inspirat a la tradició i en el paisatge. Nosaltres sempre hem cregut que això ens donava singularitat i originalitat. Per tant, en aquests moments que tenim gastronomia de tot el món, que és molt fàcil deixar-se seduir per coses foranes.. evidentment que les hem de tastar i ens han d'agradar, però hem de defensar més que mai el de casa."
Carme Ruscalleda, cuinera
A partir de demà al migdia, l'Andorra Taste dona pas a les jornades populars amb parades de vint restaurants andorrans i activitats complementàries.
Informa: Caterina Vidal
Imatges: Sergi Linares