S'enduereixen les penes i sancions per als maltractadors d'animals

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

El ministeri de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat ha presentat el projecte de modificació de la llei de tinença i protecció d'animals, confirmant que es modificarà el codi penal per endurir les penes als maltractadors així com altres demandes de les associacions animalistes.

Finalment no hi haurà un registre públic de maltractadors d'animals, com sí que hi constava als documents de treball de les associacions animalistes i el ministeri, però es confirmen les penes de fins a 9.000 euros de multa i dos anys de presó, depenent de si els danys són lleus o es causa la mort d'un animal, a través de modificacions del codi penal. És un dels elements centrals del projecte de modificació de la llei de tinença i protecció d'animals que ha presentat avui la ministra Sílvia Calvó, i el director d'Agricultura, Landry Riba.

Entre altres, la modificació de la llei també inclou la regulació de la nova gatera oficial. Els pressupostos del 2016 reserven 160.000 euros per a aquest equipament que s'instal·larà a la Borda Vidal, com la gossera, i podrà rebre quaranta gats que provinguin d'un ambient domèstic, no del carrer, quan s'acabi la reforma aquest any.

El projecte preveu que tots els animals, també els salvatges en captivitat, com els de Naturlàndia o alguns privats, estiguin sota la protecció de la mateixa llei. L'objectiu és controlar situacions evidenciades en les inspeccions, prohibint la modificació estètica dels animals, que visquin en caixes de transport de manera habitual o el seu abandó sense refugi, aigua i menjar, com s'ha constatat en un gran percentatge de casos.

També obre una porta al fet que les associacions i federacions puguin mantenir llibres genealògics, coneguts com a llibres de raça, ja que ara mateix ho havia de fer el Govern, que només ha pogut gestionar el de la raça bruna.

Informa/imatge: Jordi Domingo

Informació relacionada

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.