Torres Arauz reconeix dificultats en l'acord amb SAETDE i obre la porta a una consulta popular

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

El comú d'Encamp està trobant dificultats per desenvolupar jurídicament l'acord signat amb SAETDE. El cònsol major, Jordi Torres Arauz, ha explicat a Ràdio Nacional que la convocatòria d'un concurs per a l'explotació del domini esquiable no es veu clara perquè hi hauria aspectes incoherents. Ha afegit que, segons la decisió que es prengui, s'informarà i es consultarà la població. També ha parlat dels aldarulls al Pas de la Casa.

El comú d´Encamp te dificultats per trobar fórmules legals i jurídiques per desenvolupar l´acord d´intencions signat el mandat anterior amb Saetde. Recordem que l'acord establia un ampliació de la concessió a la societat fins al 2065, l'explotació de la zona d'Envalira i la rebaixa del cànon que Saetde paga al comú.

Segons el cònsol major,Jordi Torres Arauz, els serveis jurídics estan analitzant com s´ha de procedit. Diu que l´opció de convocar un concurs és complicada. Planteja "què hauria de fer Saetde: s'hauria de dissoldre o hauria de continuar com a tal?". "Si postula en un concurs i el comú forma part de Saetde, hi ha advocats que diuen que no és gaire coherent que el comú sigui pare i padrí", afegeix. Per això afirma que s'ha d'analitzar la situació "i en funció de la determinació que haguem de prendre, s'haurà de fer una reunió de poble per explicar-ho i, si genera molt enrenou, no descartem una consulta popular".

D'altra banda, Torres ha assegurat que estan treballant al Pas de la Casa per millorar la població i atreure un turisme de qualitat. Diu que comprèn les queixes, però recorda que finalment són els hotelers qui busquen la clientela. Afegeix que la policia ha fet un esforç per reforçar la vigilància. Diu que és una situació complicada perquè el cos d'ordre "tampoc té 50 patrulles per poder fer front a aquest tipus d'actes incívics, i s'ha fet un esforç perquè hi ha hagut moments que de quatre patrulles, tres s'han destinat al Pas de la Casa".

El cònsol major ha explicat que el comú ha començat a desenvolupar el pla de dinamització de la parròquia, un procés que haurà de implicar tots els sectors econòmics.

Informa: Ana Alamán Imatge: Marta Paixà

L'entrevista completa a Jordi Torres Arauz a l'Ara i Aquí

Informació relacionada

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.