Un helicòpter Puma treballa sobre la canonada del llac d'Engolasters

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

És un helicòpter Puma, provinent de Suïssa, que des d'ahir treballa sobre la canonada que baixa del llac d'Engolasters per canviar les juntes de l'estructura malmeses pel pas del tesmps. Uns treballs de precisió i gran tonatge que requereixen d'aquest mitjà de transport d'Airbus, un dels més utilitzats pels exèrcits.

FEDA està canviant el sistema de vàlvules que regulen el pas de l´aigua del llac, les juntes de la canonada que baixa a la central i el canal del Valira, un dels dos que abasta el llac.

El 18 d´agost es va fer el buidatge del llac i no es preveu que es torni a omplir fins a final de novembre o principi de desembre. En aquest temps FEDA també aprofitarà per remplaçar les juntes de la canonada que baixa del llac a la central. La voluntat de la companyia és tenir una garantia de fiabilitat perquè aquesta central pugui funcionar durant 15 anys més i no haver de tornar a buidar el llac, per a nosaltres és molt important.

Informa: Rosa Alberch   Imatges Cedides: Marc Fortuny 

Informació relacionada

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.