La venda d'automòbils continua a la baixa

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Únicament els vehicles industrials han incrementat la demanda. Les esperances del sector se centren en la Fira d'Andorra la Vella.

Un alentiment progressiu de les vendes ha encès l'alarma del sector de venda de vehicles. Sense arribar a ser dramàtica, la situació preocupa perquè s'allarga en el temps. L'esperança de remuntar és la Fira d'Andorra la Vella, tot i que sense pecar d'optimisme.

"És una tendència que ja portem arrossegant des de finals de l'any passat i inicis d'aquest. Esperem que l'últim trimestre de l'any sigui millor, que habitualment acostuma a ser millor que la resta de mesos."

Pere Betriu, president d'AIVA

Afecta tots els tipus i models, però principalment els turismes. Per contra, la venda de vehicles industrials es manté i fins i tot el mes passat es va tancar amb més vendes que el 2023.

"Estem en una davallada superior al 10%. Per als industrials, aquest mes ha sigut positiu; en turismes, la davallada és una mica més acusada inclús que en el còmput global"

Pere Betriu, president d'AIVA

Una dada a tenir present: l'única gamma que augmenta les vendes és la de vehicles Prèmium. A Andorra, els vehicles amb més demanda continuen sent els 4 per 4.

De fet, Andorra és, comparativament, on es venen més vehicles d'aquestes característiques. Just al darrere es situen els utilitaris petits i els Sub.

Informa: Joan A. Sarmiento

Informació relacionada

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.