La visita de Valls enforteix les relacions entre ambdós països per als polítics

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Després de la visita al Govern, Manuel Valls s'ha desplaçat fins a la Casa de la Vall, on l'han rebut el síndic i la subsíndica i on també ha pogut saludar els presidents dels grups parlamentaris. Tots han coincidit que la visita serveix per enfortir les relacions entre ambdós països.

 El primer ministre francès, acompanyat del cap de Govern i la resta de la delegació, ha arribat a la Casa de la Vall caminant. Al davant de l'edifici és on els ha rebut el síndic general, Vicenç Mateu, i la subsíndica, Mònica Bonell. Ells han estat els encarregats de guiar-los fins al despatx, on Valls ha signat el llibre d'or de visites del Consell General. 

El síndic general, Vicenç Mateu ha manifestat que: "Per avançar cap al futur es bó saber des d'on es ve i penso que la millor manera de fer-ho és a través del que representa la Casa de la Vall  ja que aquesta  és el simbol en pedra de la història d'Andorra". 

Valls també ha tingut ocasió de saludar els representants dels grups parlamentaris, amb qui ha mantingut una breu trobada a la sala dels passos perduts. En les valoracions posteriors, tots han assegurat que la visita del primer ministre francès ha servit per mostrar, sobretot de cara a Europa, les bones relacions que hi ha entre França i Andorra i les millores que s'han fet pel que fa a l'obertura econòmica.

El president suplent grup parlamentari demòcrata, Miquel Alex ha destacat la "bona predisposició per part del govern francès per ajudar a Andorra en el que fa referència a l'acord d'associació amb la UE. També he vist que el ministe francès remarcava que Andorra havia actuat correctament en l'afer BPA." 

Per la seva banda, el president grup parlamentari liberal, Josep Pintat ha manifestat que: "Andorra viu un moment complicat de la historia, és molt d'agrair que un estat amic, ens doni un cop de mà i estigui al nostre costat."  

També el president suplent grup parlamentari mixt era present i ha remarcat que "el fet que el primer ministre de França ens recolzi pel que fa a l'acostament a la UE, pel sector empresarial i l'impuls amb els accesssos, és una molt bona notícia".  

La trobada a la Casa de la Vall ha acabat amb un fotografia oficial davant l'edifici del primer ministre, el síndic i la subsíndica i també el secretari d'Estat de Transports francès.

 

Informa: Judit Pedrós    Imatge: Cristina Jubete 

Informació relacionada

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.