Un centenar d'alumnes han assistit a les formacions sobre creació de videojocs de la Universitat d'Andorra. L'objectiu, oferir una visió més acadèmica i no tan lúdica dels videojocs. Un sector en auge, que combina diverses disciplines i que cada vegada atreu l'interès de més persones.
Com es crea un videojoc? A la formació 'Disseny i creació de videojocs amb Construct 3', finançada al 50% per Andorra Telecom, han donat resposta a aquesta pregunta. Una formació impartida per la Universitat d'Andorra i destinada a tots els públics. I és que hi ha perfils de tota mena: des de nens i nenes en edat escolar fins a professors d'universitat o gent del món de l'educació o la informàtica.
Els alumnes s'hi han inscrit per diferents motius. Des d'"aprendre a programar videojocs" per diversió, a fer-ho per motius professionals. En tot cas, l'objectiu del seminari és donar a conèixer una branca de les TIC on conflueixen diverses disciplines com la tecnologia, l'art i la psicologia. "Un videojoc no és només tota la part de programació sinó també té tota la part artística, de disseny, on posem les peces, on hem de saltar, on ens hem de moure, quin és l'objectiu...", recorda el professor Jan Sau Batlle.
Destaca la importància de la vessant educativa dels videojocs que és un sector "en constant expansió. És la indústria de l'entreteniment que mou més diners. El joc també es pot fer servir per a moltes més coses que el simple fet de jugar. Així se'ls dona una altra visió no tan lúdica, sinó amb un rerefons més acadèmic".
Alguns dels alumnes han descobert una altra perspectiva: "Estic acostumat a jugar i ara crear-ho és una altra manera de veure tot això".
L'UdA també ha impartit altres formacions sobre el tema a alumnes del centre de formació professional d'Aixovall i de la mateixa universitat. En total, hi han assistit un centenar de persones.
Informa: Karen Gacusana
Imatges: Eric Escabias
Comparteix: