Ampliar la plantilla, recuperar el poder adquisitiu, reduir el total d'hores treballades a l'any i establir un marge de jubilació dels 60 als 67 anys. Aquestes són algunes de les prioritats del nou comitè d'empresa del SAAS, que compta amb una important presència de membres de la branca sanitària de l'USdA.
Amb gairebé el 62% de participació i 709 vots, s'ha configurat el segon comitè d'empresa del SAAS després dels darrers comicis ara fa cinc anys. La branca sanitària de l'USdA s'ha endut 11 de les 15 places tenint en compte els quatre suplents. Es revifa així un projecte que té l'inici a la dècada del 2000.
El membre de la branca sanitària de l'USdA i candidat més votat, Miguel Rey, detalla que han tingut bastant èxit. I suposa que és perquè "la gent té reivindicacions". "Estem cansats després de tota la pandèmia i el sobreesforç que es va fer. La gent ara el que vol és no reclamar, sinó tenir els drets que durant anys ens han anat retallant".
Han sortit escollides també quatre candidates no afiliades, tres de les quals provenen del comitè anterior. Des de la branca de l'USdA celebren comptar amb la seva experiència i tota la feina feta fins al moment. Les prioritats són clares. Així les explica Miguel Rey:
"La prioritat és sobretot contractar més personal, recuperar el poder adquisitiu que vam perdre després de les últimes retallades el 2008 i les diferents crisis. També baixar el nombre d'hores que treballem i que la gent voluntàriament es pugui jubilar als 60 o als 67 anys".
Miguel Rey, membre de la branca sanitària de l'USdA i candidat més votat
Respecte a la reducció d'hores treballades, Rey posa l'exemple de l'Institut Català de la Salut que treballen un total de 1.500 hores l'any. Des del SAAS ara mateix n'estan treballant aproximadament 1.700.
Uns objectius que comparteix Maite Flamarique, la candidata més votada entre les quatre membres no afiliades, que destaca la necessitat de millorar així l'oferta laboral per atreure professionals, sobretot metges especialistes i infermers.
"Tot per intentar crear una oferta laboral més atractiva perquè puguin venir professionals a treballar a Andorra, perquè actualment és molt complicat."
Maite Flamarique, membre del comitè d'empresa no afiliada
Flamarique celebra l'àmplia participació en els comicis i l'arribada de nous membres amb ganes i motivació per realitzar canvis, però ha trobat a faltar més varietat d'especialitats i professions en els resultats del nou comitè.
El proper pas és que el nou comitè es reuneixi per designar els seus membres, una trobada que es creu que es farà de cara a la propera setmana.
Informa: Laura Cugat
Imatges: Pau Bonastre, Ricard Tenza i Arxiu RTVA
Comparteix: