La creació de l'Agència de Ciberseguretat i l'aplicació Andorra Salut són dues de les propostes amb les quals es busca digitalitzar el país. El Govern hi destinarà 20 milions d'euros en el marc del projecte Andorra Digital que té l'objectiu de reinventar el model de l'administració.
Menys d'un 5% dels tràmits a Andorra es poden fer actualment en línia. El Govern vol capgirar aquesta situació, ja que considera que és una de les assignatures pendents, com s'ha posat de relleu en aquestes mesos de pandèmia.
El cap de Govern, Xavier Espot, ha explicat que "els països més avançats digitalment estan afrontant aquesta crisi amb molta més resiliència. Poden encarar la recuperació social i econòmica amb més garanties i les empreses tecnològiques més avançades tenen un valor diferencial".
Fins al 2024, s'emprendran 50 línies d'actuació que es transformaran en més d'un centenar d'iniciatives. Algunes seran la creació de l'Agència de Ciberseguretat i de l'aplicació Andorra Salut. El Govern hi destinarà 20 milions d'euros.
El secretari d'Estat de Transformació Digital, Cesar Marquina, ha afirmat que respecte al procés de digitalització al país, "aquí vam començar al revés, donant primer cobertura a la totalitat del territori, ja sigui a través de xarxa fixe o xarxa mòbil, i ara estem en la segona fase, que és menys costosa econòmicament parlant i que consisteix en dotar l'administració d'aquests serveis digitals".
A part de modernitzar els tràmits administratius, el projecte Andorra Digital també se centra en les empreses, amb un focus especial en les PIME. De fet, el 96% considera que menys d'un terç de la plantilla té les capacitats adients en competències digitals.
Informa: Ariadna Guiu
Imatges: Nil Forcada
Comparteix: