Andorra es converteix durant quatre dies en l'epicentre de les novel·les d'espionatge

www.andorradifusio.ad

Andorra acull durant quatre dies el primer Congrés d'escriptors de novel·les d'espionatge d'Europa.

Un esdeveniment que pretén ser un punt de trobada dels amants d'aquest gènere literari, però que també té previst fer ponències i presentacions de llibres, que es poden adquirir al Centre de Congressos d'Andorra la Vella, on aquest dimarts ha arrancat l'acte inaugural. 

Segons el periodista, escriptor i president del Club Le Carré, entitat organitzadora, Fernando Martínez Laínez, "promoure la cultura dels serveis d'intel·ligència a través de la literatura és la principal finalitat".

Per la seva banda, la també organitzadora del Congrés, Elisabet Pérez, ha ressaltat que es vol "informar i fer pedagogia del que és l'espionatge", un àmbit molt present en la història d'Andorra. I és que que s'hagi escollit el Principat no és casualitat, sinó que hi ha molts elements que hi influeixen, com ara "el pas d'espies i contrabandistes" segons l'escriptor i secretari del Club Le Carré, José Luis Caballero, qui ha destacat així que li sembla "un lloc ideal" perquè es digui a terme aquest esdeveniment. 

Un dels elements clau és la participació d'escriptors, tant del país com de fora. Un exemple és Alejandra Suárez, escriptora i també membre del club que porta al congrés el seu llibre "Nombre en clave: Trigon. La historia de cómo descubrí que mi padre era un agente de la CIA".

En la publicació,  Suárez narra que "el seu pare era un ciutadà soviètic que va decidir contribuir amb la CIA. Va ser reclutat a Colòmbia, però després va tornar a Moscú i va entregar informació molt important als Estats Units". 

En el Congrés també s'anunciarà la creació del primer Premi literari de novel·la d'espionatge.

Informa: Laura Cugat
Imatges: Andreij Cristancho
Locució: Rosa Alberch

Comparteix:

La Nit Literària torna amb cares conegudes Un ingressat més a l'hospital amb la Covid-19 mentre els casos actius baixen dels 300