El Govern posarà en marxa en breu un grup de treball per desenvolupar accions per implementar l'agenda per al desenvolupament sostenible de les Nacions Unides. Són disset objectius genèrics en el marc d'una iniciativa transversal amb l'horitzó del 2030.
El ministeri d'Afers Exteriors tutela l'Agenda 2030, que té disset objectius molt transversals. Des de l'energia neta i assequible fins a la igualtat de gènere o eI treball digne.
Aquesta setmana l'executiu ha establert el pla estratègic nacional per implementar el full de ruta de l'ONU. I un futur grup de treball obert, amb representants del sectors públic i privat estructurarà polítiques i n'ajudarà el seguiment.
És previst que hi siguin Govern, comuns, Consell General, empreses i associacions. Diferents indicadors mesuraran l'evolució i l'acompliment. La ministra d'Exteriors en funcions, Maria Ubach, avança que "el departament d'Estadística tindrà un rol important" perquè "Nacions Unides té uns indicadors que hem de seguir".
Ubach destaca el compromís assolit i la feina continuada que requereix per arribar al 2030, com molts altres països, contribuînt a un món més sostenible. Remarca que "és un projecte global i integral que ha de continuar independentment del color polític de la majoria", ja que "és un compromís que l'Estat va agafar el 2015".
Andorra va presentar al juliol un informe centrat en vuit objectius sobre medi ambient, aigua i educació. I l'objectiu és seguir reportant sobre els avenços en aquests i altres punts de contingut més social a mesura que s'avaluïn internament.
Informa: David Domingo
Imatges: Anna Ginestà
Gràfic: Govern d'Andorra
Comparteix: