Andorra explora la possibilitat d'acollir un parc tecnològic

El Govern i Andorra Recerca i Innovació exploren a M&

El Govern i Andorra Recerca i Innovació exploren a Màlaga la possibilitat d’implementar un parc tecnològic a Andorra. El secretari d’Estat d’Empresa, Diversificació Econòmica i Innovació, Marc Saura i la gerent de l'AR+I, Vanesa Arroyo, han visitat aquesta setmana el Transfiere Fòrum Europeu per la Ciència, la Tecnologia i la Innovació.

La presència andorrana a l'esdeveniment busca "estrènyer la col·laboració amb entitats europees que ajudin a impulsar l’àrea de la innovació a Andorra", segons Marc Saura. Transfiere ha centrat la tretzena edició en la recerca d’iniciatives que consolidin la innovació territorial per impulsar la transformació de les regions.

El fòrum ha incidit en la col·laboració entre els territoris en àmbits com la intel·ligència artificial i el Big Data. Andorra, ha dit Saura, "ha treballat conjuntament amb l’Associació Internacional de Parcs Tecnològics per a l’impuls de l’àrea d’innovació d’Andorra i la possible implementació d’un parc tecnològic”.

La delegació andorrana també ha visitat el Màlaga Tech Park, un espai format per 650 empreses que factura més de 2.700 milions d’euros, el 8,6% del PIB de la ciutat andalusa. Per Vanesa Arroyo “en entorns com aquest és on sorgeixen col·laboracions que ajuden a desenvolupar-nos en l’àmbit de l’economia del coneixement i a crear sinergies que aportin beneficis socioeconòmics reals”.

A la cita malaguenya hi ha pres part mig miler d’experts d’una trentena de països. També més de 80 empreses emergents que han presentat els seus projectes i iniciatives.

Informa: Redacció

Imatges: Andorra Recerca+Innovació

Comparteix:

El vol a Palma es descarta per la primavera i s'estudien més proves Cinc candidats a rector