L'última edició es va celebrar a Girona, el 1998. Gairebé vint anys després arriba la tercera edició del Congrés Internacional d'Història dels Pirineus. Un espai d'intercanvi d'estudis i projectes de la serralada pirinenca.
La Seu d'Urgell i Andorra la Vella acolliran les conferències i presentacions de les comunicacions de la tercera edició del Congrés Internacional d'Història dels Pirineus. El congrés s'articula en cinc blocs temàtics: Les realitats polítiques i administratives, l'economia, la diversificació social, l'assentament i la cultura.
El director de l'Institut d'Estudis Comarcals de l'Alt Urgell, Carles Gascón, ha destacat que "l'esperit es canalitzar els esforços individuals en una trobada que permeti l'intercanvi de notícies i novetats, i preparar-nos per fer-ne un altre". En la mateixa línia s'ha pronunciat el director de l'Institut d'Estudis Andorrans, Jordi Guillamet, que ha posat en relleu "la voluntat de seguir endavant". De fet, pels números dels quals disposen sembla que serà "molt més exitós del que ens esperàvem que fos el primer dia que en parlàvem".
Del 16 al 18 de juny hi haurà gairebé una seixantena de comunicacions. Catorze seran d'àmbit andorrà, com ara la despesa energètica al segle XIX o els jaciments de la Margineda i de la Feixa del Moro. Pel que fa a la Seu d'Urgell, la més destacada és la presentació dels resultats de les excavacions de la catedral, on s'han trobat restes dels segles V i VI.
Informa: Ariadna Comas
Imatge:Vicente Bellot
Comparteix: