Potenciar i difondre un dels productes estrelles de la ramaderia andorrana, com és la carn de qualitat. Aquest és l'objectiu de la iniciativa en la qual participarà Ramaders d'Andorra. Es tracta d'un projecte liderat per les universitats de Tolosa i Saragossa sobre els beneficis de la carn de qualitat del Pirineu.
El projecte científic va néixer amb la intenció d'avalar els beneficis de la carn que amb mètodes naturals es produeix a diversos indrets del Pirineu i que engloba la carn de qualitat andorrana. L'estudi podria ajudar a difondre internacionalment el producte. Així ho consideren des de Ramaders d'Andorra que participa en la iniciativa que lideren les universitats de Tolosa i Saragossa.
L'estudi científic analitza les races rústiques del Pirineu, criades tradicionalment i amb aliments naturals. Es pretén destacar la qualitat del producte final i els seus beneficis alimentaris. Andorra participarà aportant material, instal·lacions i treball. El projecte aspira a obtenir finançament del programa Poctefa de cooperació transfronterera que gestiona el fons de desenvolupament regional europeu. Disposa d'un pressupost de 189 milions d'euros, 71 dels quals es destinen a finançar projectes transfronterers.
L´any passat gràcies a aquest programa 10 projectes amb participació andorrana es van beneficiar. Entre aquests hi figuraven les actuacions per prevenir el risc d´allaus en l´accés a França.
Informa: Joan Antoni Sarmiento
Locució: Ivan Álvarez
Comparteix: