El Govern és a un pas de tancar l'acord que permetrà comercialitzar els jocs de l'ONCE. A més, tindrà un vessant social, ja que també la població d'Andorra es podrà beneficiar dels programes socials de l'organització espanyola.
"S'està negociant amb paral·lel un conveni per la part d'afers socials de la ONCE. Perquè aquí el gran guany, més que la recaptació, és que des d'Afers Socials estan treballant un conveni amb la ONCE perquè els nacionals i residents a Andorra puguin gaudir dels seus serveis".
Ramón Lladós, ministre de Finances
El 2023 es va doblar el nombre de persones que van demanar la prohibició per accedir a les sales de joc. Van ser 46 de 57 sol·licituds tramitades, la majoria d'un perfil amb problemes de ludopatia.
La petició pot quedar sense efecte, si així ho demana l'implicat, tot i que ha de transcórrer com a mínim un any. També tenen prohibit l'accés a les sales de joc les persones que rebin ajudes socials.
Des que el registre es va activar, el 2015, hi ha 76 autoprohibicions en vigència, tot i que en alguns casos són de persones que actualment ja no viuen a Andorra. Les dades les ha donat a conèixer el director del Consell Regulador del Joc, Xavier Bardina, durant la presentació de la modificació de la llei del joc.
??Es modifica la Llei del joc per simplificar-la i adaptar-la a la realitat econòmica i social del país.
— Govern d'Andorra (@GovernAndorra) May 17, 2024
Ramon Lladós: "volem garantir la màxima seguretat jurídica en la seva aplicació i poder simplificar els processos existents".https://t.co/L0qpBP6OCl
El nou text desenvolupa el servei d'inspecció, el procediment sancionador i prohibeix la participació en jocs d'apostes a les persones vinculades a l'esdeveniment. Per exemple, afectarà a jugadors i persones vinculades amb l'esport professional, que no podran apostar en els partits on estiguin implicats els seus equips.
Informa: Redacció
Comparteix: