La gastronomia andorrana es basa en una cuina de muntanya casolana i tradicional però que conviu amb un estil de guisar més innovador i creador. Al Principat, l’oferta gastronòmica és molt àmplia i des de fa temps s’aposta per potenciar la cuina del país entre els visitants i la gent d’Andorra.
Tot i que l’escudella i el trinxat siguin plats típics del Pirineu i, per cert, exquisits, n’hi ha que aposten per una gastronomia per a paladars més fins. La qualitat dels productes, la presentació dels plats i el servei són condicionants indispensables per oferir al client una cuina d’alt nivell.
Alguns establiments han optat per portar una estrella culinària als seus fogons i així donar-se a conèixer.
Tot i fitxar un cuiner amb una estrella ‘Michelin’, no és gens fàcil aconseguir un nom dins d’aquest.
En definitiva, l’alta gastronomia no implica cuinar amb aliments gurmet ni oferir menús a preus molt elevats sinó cuidar tots els detalls i oferir bons productes.
Informa i imatges: Mireia German Conill