L'Agència Antidopatge ha fet el darrer any 44 controls, 4 menys que el 2018. La directora admet que Andorra es troba en una bona situació i ha reconegut que encara cal modificar reglaments. A més, l'agència ha iniciat una plataforma en línia amb el nom de Revela't per denunciar possible casos de dopatge de forma anònima.
Aquest darrer any la xifra de controls antidopatge ha passat de 48 a 44. L'esquí alpí i l'esquí de fons són les modalitats amb més incidència amb més d'un 30% del total. D'aquests, 31 han estat a nois i 13 a noies. Tots ells han donat negatiu.
La directora de l'agència, Natàlia Font, explica que se'ls ha demanat "anàlisis més específiques a modalitats i esportistes concrets que han fet pujar els costos". Per aquest motiu, afegeix, "hem hagut d'ajustar, perquè el nostre pressupost és molt tancat".
La directora remarca la bona consideració en l'àmbit internacional de l'organisme, però admet que un dels reptes és l'adaptació de reglamentacions. Afirma que "a nivell mundial hi ha 6 o 7 que ens toquen de molt a prop i tota la nostra normativa s'ha de modificar".
Destaca la feina feta en l'àmbit del control i també en la prevenció. L'organisme ha iniciat un projecte amb l'Escola Andorrana i es preveuen d'altres aquest any. A l'horitzó hi ha els Jocs dels Petits Estats, on tindran un pes important. Font qualifica el projecte de "molt ambiciós" i explica que estan preparant "tota la reglamentació i estudiant les exigències que se'ns demanen".
L'agència també ha posat en marxa un espai al seu web per denunciar possibles casos de forma anònima. El portal Revela't ha de permetre ampliar el radi d'acció de l'organisme.
Informa: Joel Romero
Imatges: Anna Romagosa
Locució: Yasmina Canedo
Comparteix: