ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

Antoni Bisbal: "El problema d'Andorra no és que no totes la famílies tinguin accés a l'habitatge sinó que no hi ha oferta d'habitatge suficient per a totes"

www.andorradifusio.ad

La darrera mesura de l'executiu per fer front al problema de l'habitatge és el nou programa d'avals per incentivar-ne la compra. El Govern destinarà 20 milions d'euros per beneficiar 200 famílies. L'economista Antoni Bisbal celebra la iniciativa, però creu que el problema no es troba en l'accés a l'habitatge, sinó en l'oferta, sigui de compra o de lloguer.

A final d'abril, el Govern iniciarà el nou programa d'avals i subvencions per incentivar la compra d'habitatges. L'economista Antoni Bisbal veu amb bons ulls la mesura, però creu que no posa fi al problema.

"El problema d'Andorra no és que no totes les famílies tinguin accés a l'habitatge sinó que no hi ha oferta d'habitatge suficient per a totes les famílies. Aquí el que es necessita és una oferta d'habitatge. Tant sigui de compra com de lloguer. I aquesta oferta d'habitatge o ve pel sector privat o pel sector públic que la pugui oferir a través de pisos socials. És un problema d'oferta, que és molt limitada."
 

Antoni Bisbal- Economista

Assegura que la mesura incentivarà la compra, però que és imprescindible que es complementi amb altres. Així doncs, Bisbal comenta que "s'ha d'evitar que vinguin fons d'inversió a especular sobre la vivenda i que grans fons d'inversió comprin habitatge". Una altra mesura, segons l'economista seria "fer més car l'habitatge pels no residents. També amb ajudes a aquesta gent que té menys poder adquisitiu i menys accés a l'habitatge. I tots aquests terrenys, que siguin terrenys comunals o que siguin terrenys públics, posar-los a disposició."

El programa demana un conjunt de condicions i requisits que poden ser un gran límit per l'accés als avals i que s'adrecen a una classe mitjana, mitjana-baixa. Tot i això, Bisbal remarca que encara hi ha moltes particularitats que s'han d'acabar de definir.

El problema de l'habitatge és generalitzat a molts indrets d'Europa. La particularitat a Andorra és el límit d'espai per créixer. Bisbal considera que cal parlar i buscar solucions de forma conjunta amb zones de l'entorn, i particularment, amb l'Alt Urgell.

Informa: Neus Vila
Imatges: David Moreno
Locució: Karen Gacusana

Comparteix: