"Els ulls de la guerra". Són els ulls del periodista Antonio Pampliega i que han viscut una experiència de guerra d'aquelles que no s'obliden mai. Aquest dijous l'ha explicada en primera persona, coincidint amb l'acte central de commemoració dels 10 anys de l'Agència de Notícies Andorrana.
Remoure la consciència dels assistents. Això és el que buscava Pampliega explicant la seva experiència. Aquest corresponsal de guerra que va ser segrestat per al-Qaeda durant 10 mesos a Síria ha volgut mostrar algunes de les situacions que va veure i viure en primera persona. Ara bé, des de llavors ha après una cosa molt clara: "m'he adonat que cap reportatge val la meva vida com a periodista. Però també m'he adonat que el treball del periodista és indispensable en zones de guerra. Si nosaltres no hi som, zones com Síria o el Yemen són molt obscures".
Una professió com aquesta és una "cursa de fons" i que s'ha de fer per la gent. "El món es canvia amb gent petita fent coses petites. Aquest és el nostre objectiu. No podem parar guerres", insisteix el fotoperiodista.
La conferència de Pampliega ha conclòs els actes del desè aniversari de l'Agència de Notícies Andorrana. La sala Prat del Roure s'ha omplert d'autoritats i professionals del món de la comunicació, tant del país com estrangers.
Informa: Laura Massegú
Imatges: Anna Ginestà
Comparteix: