Apapma reclama ser més àgils i ràpids en la implementació de les mesures per combatre les conseqüències del canvi climàtic. L'associació ecologista defensa que cal canviar la nostra forma de consumir i demana a l'administració que apliqui polítiques valentes que siguin de compliment obligatori, encara que suposin un canvi radical de les nostres vides.
L'acord de reconeixement de la crisi climàtica i la declaració de l'estat d'emergència han estat el primer pas per combatre els efectes adversos del canvi climàtic, però cal anar més enllà.
Apapma defensa que cal aplicar polítiques valentes basades en la protecció del medi ambient i que siguin de compliment obligatori, encara que representin un canvi radical de la nostra quotidianitat.
L'associació ecologista celebra les accions que l'administració està duent a terme, però demana més agilitat. La presidenta de l'entitat, Patricia Bragança, apunta que "com a país petit tot just estem començant a implementar les polítiques que es van adoptar en les últimes cimeres de París i de Lisboa". Per tant, continua, "encara anem amb una certa lentitud i el 2025 tindrem unes altres polítiques que seran necessàries per frenar aquesta conseqüència climàtica que sembla que és irreversible".
L'entitat considera que no es pot perdre el temps deliberant si les mesures que es desprenen de les cimeres sobre el canvi climàtic es poden adoptar o si interessen a Andorra. Segons els ecologistes, no haurien de ser una opció, sinó un deure. "Estem en alerta roja. Ens ho ha dit l'ONU i ens ho diuen els científics, no és una especulació ni una voluntat d'alarmar d'una cosa que és improbable. És una realitat, n'hem de ser conscients i tenir una actitud en conseqüència".
Una de les lluites d'Apapma és erradicar el recurs energètic fòssil que, segons destaquen, està malmetent el planeta. Defensen que cal trobar alternatives renovables preservant la fauna i la flora. En aquests sentit, des de l'associació consideren que la implantació de la taxa de carboni és necessària per iniciar la limitació del consum d'aquest tipus d'energia.
Informa: Oliver Jaén
Imatge: Albert Refart-Arxiu RTVA
Locució: Yasmina Canedo
Comparteix: