S'aprova la llei de mesures per respondre a la crisi energètica

www.andorradifusio.ad

La llei per a fer front a crisis energètiques ha tirat endavant amb els vots en contra del PS, que lamenta la manca de previsió, i de Carine Montaner. El text preveu posar ordre en els talls d'energia perquè no siguin arbitraris. 

L'executiu ha assegurat que la llei de mesures per fer front crisis energètiques és necessària perquè així es regulen els talls d'energia que hi pugui haver. També ha recordat que Andorra compra el 80% de l'energia a l'exterior i el cost s'ha encarit moltíssim, tot i que no s'ha repercutit en els consumidors.

Així ho afirmava la ministra de Medi Ambient, Sílvia Calvó a la sessió del Consell General: "L'any 2019 FEDA va destinar 27 milions d'euros a la compra d'energia. Aquest any n'ha destinat 81. És a dir, la despesa en compra d'energia s'ha triplicat. Mentre que els ingressos derivats de les tarifes només s'han incrementat el 18%. 200% per 18%. La previsió és que FEDA tanqui aquest exercici amb un resultat negatiu de 25 milions."

Els socialdemòcrates han criticat la llei perquè no s'ha avançat prou en la independència energètica i consideren que hi ha hagut mala gestió. Així de rotund es mostrava el conseller general del grup socialdemòcrata, Jordi Font: "L'objectiu final és no assumir cap mena de responsabilitat amb un avís previ de 24 hores. Això nosaltres no ho podem compartir."

Per la seva banda, Terceravia hi ha votat a favor tot i coincidir que ha mancat previsió per part del Govern.

Informa: Pere Moliné
Locució: Clàudia Justes

Comparteix: