El grup socialdemòcrata s'ha abstingut en la votació de la tercera llei de noves mesures urgents. Des de la formació critiquen la falta de planificació del Govern i defensen que desenvolupar un text legal dens amb poc temps no aporta garanties. Terceravia+Unió Laurediana+Independents, per la seva part, destaca l'esforç de les institucions, però critica que no es perllongui la reducció dels salaris públics més alts. El text legal permet l'allargament de les suspensions temporals fins al 30 de juny i les ajudes al lloguer fins al 31 de març.
La nova llei de mesures urgents ha estat aprovada amb els vots a favor dels grups de la majoria i Terceravia+Unió Laurediana+Independents, i l'abstenció dels socialdemòcrates. Un text legal que pretén donar continuïtat a la qual està vigent des de maig i, alhora, adaptar-la a la situació actual. Segons ha destacat el ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo, "la tramitació d'aquest projecte de llei ha esdevingut d'extrema necessitat", atès que "les decisions que es puguin prendre als països que ens envolten poden tenir una incidència en la vida econòmica i social del país".
Els socialdemòcrates posen en relleu el bon clima que hi ha hagut a l'hora de treballar en comissió, tot i que es queixen de la falta de planificació del Govern. Defensen que desenvolupar una llei densa amb poc temps no aporta garanties. La presidenta suplent del grup parlamentari socialdemòcrata, Judith Salazar, ha assegurat que "no arribem a assolir la llei que voldríem", tot i que ha admès que "hem aconseguit integrar posicions que a l'inici no estaven previstes". El PS destaca que es demana un esforç menys ferm per a grans propietaris i la banca i defensa que en tot procés legislatiu hi haurien de participar tots els agents implicats.
Raonable, justa i equitativa. Així cataloguen la tercera llei òmnibus els grups que donen suport al Govern, que critiquen l'abstenció socialdemòcrata.
La consellera del grup parlamentari demòcrata, Maria Martisella, creu que "la balança està en la seva justa mesura". "No s'ha decantat per uns ni per als altres". Per la seva part, el president del grup parlamentari liberal, Ferran Costa, ha apuntat que "si tots els membres d'aquesta cambra apliquéssim la mateixa lògica que fa el grup parlamentari socialdemòcrata, aquest text comptaria amb 28 abstencions". El president del grup parlamentari Ciutadans Compromesos, Carles Naudi, ha lamentat que "a l'hora de votar no arribem a un consens", i ha destacat que "potser després els hi ve la persona de la situació que sigui a queixar-se i el més fàcil és dir que el partit socialdemòcrata es va abstenir".
Per la seva part, des de Terceravia+Unió Laurediana+Indepdendents destaquen l'esforç d'empreses, treballadors i entitats públiques. Això sí, critiquen que no es perllongui la reducció dels salaris públics més alts. A més, consideren que els contactes amb l'entorn són clau per superar la crisi. El president suplent del grup, Joan Carles Camp, ha demanat que s'expliqui al copríncep francès "les nostres dificultats, les nostres necessitats, la nostra dependència de l'exterior". En aquest sentit ha assegurat que "necessitem i necessitarem solidaritat".
El ministre d'Economia i Empresa ha recordat que els esforços per trobar cooperació i coordinació internacional mai s'han aturat.
Informa: Oliver Jaén
Imatge: Albert Refart-Arxiu RTVA
Comparteix: