Aprovat unànimement el nou POUP d'Ordino

www.andorradifusio.ad

El comú d'Ordino ha aprovat per unanimitat la revisió del pla d'urbanisme. Si es compleix el tràmit, dimecres s'iniciarà l'exposició pública durant 60 dies. Sobre les possibles al·legacions, el cònsol major adverteix que no poden ser substancials perquè podrien comportar accions delictives.

Llum verd al nou pla d'urbanisme d'Ordino, que segons la majoria servirà per limitar la construcció i apostar per un model de creixement sostenible. La minoria hi ha votat a favor perquè corregeix l'anterior pla, del 2019, al qual culpen del creixement desmesurat dels darrers anys.

La consellera de movem Ordino Bàrbara Pàmies apunta que "és impossible no votar a favor per responsabilitat política i per coherència".

En aquest sentit, el conseller de XOrdino Enric Dolsa explica que el cònsol li va demanar que estigués al seu costat per fer aquesta moratòria. "Com no podia ser d'una altra manera, li vaig dir que em tenia al seu costat i que havia de recordar que el 2019 jo ja preveia que passaria".

En tot cas, Dolsa ha avançat que en cas de guanyar les eleccions del 17 de desembre revisarà en profunditat el pla. En aquest sentit, Josep Àngel Mortés alerta que depèn dels canvis que puguin plantejar-se en el període d'exposició pública podrien ser constitutius de delictes si desvirtuen les línies mestres.

"No es podran fer canvis, entenc jo, que no siguin substancials, perquè sinó, finalment, desvirtuaríem completament el pla d'urbanisme. I depèn dels canvis que es facin, m'atreviria a dir que poden córrer la prevaricació o la corrupció. I ho dic així obertament, perquè depèn els canvis que es facin, és molt complicat poder-los explicar. Han de ser canvis que es puguin argumentar molt bé i que s'aguantin dins del model d'aquest pla d'urbanisme".

Josep Àngel Mortés, cònsol major d'Ordino.

Una vegada aprovat el nou pla d'urbanisme, el següent pas serà la publicació al BOPA la setmana vinent i dimecres s'iniciarà l'exposició pública durant 60 dies.

Informa Joan A. Sarmiento

Comparteix:

Obertura parcial dels sectors de Pas de la Casa i Grau Roig El Museu Postal estrena pàgina web