Arriba l'últim dia de festa major d'Andorra la Vella amb l'arrossada popular a la plaça del Poble, després d'acollir un ball de sardanes a les dotze del migdia a càrrec de la Cobla La Principal de la Bisbal que ja va actuar diumenge amb sardanes i un ball de nit.
L'arrossada popular té un preu de 2 euros per persona i és un dels actes de germanor més destacats de la festa, que va arrencar divendres una mica més tard del previst pel mal temps. El comú d’Andorra la Vella ha servit 850 racions d’arròs.
Els cuiners porten des de les sis del matí preparant-ho tot, primer rostint la carn a foc lent amb la previsió de tirar l’aigua i l’arròs cap a la una i servir els plats cap a les dues. Abans, però, ja hi ha hagut gent fent cua i entre els assistents convidats al dinar, han vingut una desena d’usuaris del centre de dia de la Creu Roja. I és que es tracta d’una activitat familiar, però amb una important presència de gent gran.
"El seu secret és el temps. No és el mateix fer un arròs en una que en quatre hores. Nosaltres apostem per fer-lo en quatre, fent un sofregit molt fort al principi i després molt a poc a poc."
Abundi Monterde, arrosser
Informa: Laura Cugat
Imatges: Pau Bonastre
Comparteix: