L'art com a via d'expressió de les emocions

www.andorradifusio.ad

El nostre subconscient és més intel·ligent del que creiem, però sovint costa descodificar-lo. L'art és una de les vies per expressar sentiments o dilemes a través de la creativitat i la imaginació per treballar, per exemple, l'autoestima. Un taller dins el programa Empodera't del Departament d'Acció Social del Comú d'Escaldes - Engordany ha fet que una desena de persones expressi els seus sentiments.

Som éssers emocionals que en moltes ocasions ens deixem portar pel que sentim, però de vegades ens costa trobar el moment de mirar endins. "Crec que és molt important fer una mirada endins i veure com estem", explica una de les assistents. Una altra, en canvi, ressalta la importància del taller "això ajuda a poder expressar-te millor."

I és aquí on l'art i la creativitat intervenen per ajudar a alliberar-ho d'una manera molt lúdica. Deixar fluir un llapis al ritme de la música, fer un collage per omplir un cor de retalls de revista o fer un mural. Tot són maneres de parlar a través de l'art. La responsable de l'activitat ens en dona la clau: "les imatges tenen molt a veure amb el subconscient. Així que quan ho veiem som més conscients i podem entendre què passa dins nostre." 

Aquesta activitat dins el programa Empodera't del Departament d'Acció Social va encaminat a cuidar l'autoestima. Després de tant temps sense poder fer activitats de grup, a més, ajuda a crear comunitat. Així doncs, un brindis a la salut de l'amor a l'art. 

Informa: Rosa Albech
Imatges: Andreij Cristancho 

Comparteix:

Una universitat per a tothom Escudella per Sant Sebastià