L'associació contra el càncer espera que amb la nova ministra de Salut s'impulsin les peticions pendents. Qüestions com la creació d'una unitat de radioteràpia al país i l'impuls de lleis de la de l'oblit oncològic i la millora de la llei d'acompanyament.
El president de l'entitat veu un raig d'esperança en el nomenament d'Helena Mas com a ministra de Salut, per la seva experiència com a secretaria d'estat. De fet, segons el president d'Assandca, Josep Saravia, aquesta percepció es va començar a entreveure amb Albert Font els darrers mesos, però lamenta que "tot el que se'ns va prometre relacionat amb la radioteràpia no s'ha fet res".
Amb tot, dona un vot de confiança en el nou executiu. "Sí que s'ha de dir que amb altres coses sí que s'ha avançat. Amb Albert Font vam tenir la sorpresa que en els darrers dos o tres mesos vam avançar molt més amb el senyor Benazet, sobretot en l'àmbit de números. Com a mínim, hi ha un compromís que si no és aquest mes serà el que ve s'haurien de publicar els números del càncer".
Entre els temes pendents, hi ha la creació de la unitat de radioteràpia, la llei de l'oblit i la modificació de la llei d'acompanyament, que hauria d'ampliar les cobertures que actualment cobreix la CASS. En aquest cas, la demanda ha rebut el suport de l'associació de malalties minoritàries. La presidenta de l'AMMA, Mònica Lage, afirma que aquestes suposen "llargues hospitalitzacions, operacions, les despeses econòmiques. Un dels dos membres del nucli familiar, si és que n'hi ha, han de deixar de treballar. Tots ens trobem amb aquestes complicacions, els germans també o, si ets adult, tota la vida també canvia".
Assandca recorda el compromís de l'anterior ministre de Salut, Albert Font, de tenir a punt el registre de casos de càncer actualitzat abans de l'estiu, aplicant els mateixos paràmetres que a la resta d'Europa, amb els percentatges per població i no únicament les dades hospitalàries.
Informa: Joan A. Sarmiento / Oliver Jaén
Comparteix: