Assandca sospita que molts malalts de càncer que es tracten a l'estranger no computen a les dades oncològiques nacionals. Per això reclama que s'ajustin les dades. L'associació ha presentat les activitats per la lluita contra el càncer de mama.
El president d'Assandca, Josep Saravia, diu que cal disposar d'una vegada per totes de les dades reals dels casos de càncer que hi ha al país, tant si se segueixen des de l'hospital com si ho fan en un altre país. "És una necessitat molt important, necessitem saber com està el país i com ens movem", ha argumentat.
En aquest sentit, ha comentat que per a ells, com a associació, són dades molt necessàries, però ha remarcat que "no ha de ser només una demanda nostra".
Creu que no pot ser que les dades vagin a la baixa, quan en el nostre entorn no deixen de pujar. De fet, ha assenyalat que si es fa una extrapolació de les dades d'Espanya, "la diferència és molt important".
Diu que aquest ha de ser el punt de partida per fer més i millors polítiques entorn dels processos oncològics.
Mentrestant, per recaptar diners per donar suport sobretot psicològic a pacients de càncer de mama, dilluns s'organitza una jornada Pop Art de tallers per fer polseres i mascaretes organitzats amb Vall Banc i que es faran davant les oficines de la plaça Rebés i a l'avinguda Carlemany.
També es pintarà un mural que portarà el nom d'Elizabeth Blackwell, "una pionera de la medicina femenina", segons ha explicat Saravia, que també ha afegit que aquest mural serà subhastat per les xarxes socials d'Assandca.
Tot plegat serà el 19 d'octubre, Dia mundial per la lluita contra el càncer de mama.
Informa: Rosa Alberch
Imatges: Kevin Ribeiro
Comparteix: