L’Associació de Gestors de Residus (Agreda) té un nou soci: la Federació d’Empreses de Reciclatge de França occitana. Junts pretenen explorar diversos àmbits de col·laboració, com ara una carrera universitària a Andorra o bé intercanvis de diferents tipus de residus.
Federec i Agreda han segellat els seus vincles amb un acord en matèria de reciclatge que inclou diferents àmbits de cooperació.
Per exemple, la possibilitat que pobles francesos veïns puguin exportar matèria al Centre de tractament de residus o bé que sigui el Principat qui porti cap al nord alguna matèria, com ara l'orgànica, la gestió de la qual encara no està tan desenvolupada.
Miquel Àngel Armengol, president d'Agreda, addueix que "no hi ha fronteres per al mediambient". En aquest sentit defensa la utilització de CTRASA. "Que facin un forn quan ja el tenim aquí o que el facin a la frontera, a França, serà el mateix. Aquest crea energia, està entre els millors forns d’Europa i s’ha d’aprofitar".
El president de Federec Occitània, Olivier Dalle, ha explicat que França aportarà experiència i tecnologia a la relació, mentre que els seus socis andorrans poden oferir mediació amb els gestors de residus de Catalunya o bé ser un territori de formació. Els francesos aposten per una carrera d'economia circular a l'UdA.
Aquest acord entre totes dues entitats té com a horitzó el futur pla d'economia circular. Un concepte, el d'economia circular, que consisteix en un sistema d'aprofitament de recursos on es prioritza la reducció, la reutilització i el reciclatge dels elements i que pot ser una indústria clau per a Andorra en un futur pròxim.
Informa: Jordi Cama
Imatges: Jordi Seabra
Comparteix: