Després de llargues negociacions i d'un cert ralentiment per la pandèmia, s'ha tancat el primer conveni col·lectiu del SAAS, un pas que direcció i comitè d’empresa titllen d’històric. Entre els 39 acords aconseguits, destaca el desbloqueig del pla de carrera, que farà que uns 700 treballadors vegin augmentat el seu sou un 5% després d'haver-se format. Amb tot, pesen i seguiran pesant en un futur les dificultats per trobar mà d'obra.
Enguany, 600 treballadors del SAAS i un centenar més l'any vinent veuran incrementat un 5% el seu sou, responent als seus avenços en la carrera professional. Es tracta d'un dels objectius destacats del recentment aprovat conveni col·lectiu. Per al comitè d'empresa és un petit granet de sorra per millorar unes condicions salarials que havien anat empitjorant.
"El pla ha estat bloquejat durant deu anys i evidentment aquestes persones han continuat formant i ara tindran la possibilitat d'accedir pròximament al procés d'avaluador i a l'increment salarial", explica Luis Buendía, directiu representant d'empresa al comitè negociador.
Es fa una clara aposta en formació destinant-hi per al 2023 un total de 360.000 euros, xifra que suposa un increment del 60% respecte als últims 4 anys. Una de les prioritats és mantenir al màxim possible el poder adquisitiu de la plantilla i és per això que també hi queden recollits els increments de salari anuals relatius a l'IPC, que per a l'any vinent es preveu del 4,5%. També s'hi inclouen millores en la conciliació laboral per aconseguir més comoditat en alguns processos, com ara la lactància o en cas d'intervencions quirúrgiques de familiars.
Queden, però, diversos serrells a treballar, com ara l'exclusivitat de la jornada nocturna o les reduccions horàries que impliquen tenir més personal, un fet que s'ha d'analitzar amb lupa tenint en compte el problema de trobar mà d'obra.
Josep Maria Piqué, director general del SAAS explica que "és un dels reptes més grans que tenim de futur, probablement aquí al país".
Facilitar els tràmits per venir cap aquí i obrir noves línies de recerca com a pol d'atracció són algunes de les vies per gestionar la problemàtica.
Informa: Laura Cugat
Imatges: Ricard Tenza
Comparteix: