Aquests dies moltes empreses organitzen el sopar de Nadal. L'Associació de taxistes assegura que en els darrers anys ha augmentat la consciència dels perills de la conducció sota els efectes de l´alchohol i explica que s´ha incrementat entre un 20 i un 30% la demanda aquestes nits.
Els sopars d´empresa, característics d'aquestes setmanes prèvies a Nadal, són sinònim de menjar abundant i també de consum d´alcohol. Una alternativa en augment és la de desplaçar-se fins al restaurant amb taxi. Segons el portaveu de l´Associació de Taxistes, Josep Lluis Donsion, aquests serveis representen la meitat de la demanda d´una nit normal.
A més, també han notat un augment d'entre el 20 i el 30% de les trucades per efectuar desplaçaments per a clients que vénen d´un sopar d´empresa. L'associació ho atribueix a les campanyes de sensibilització i també als controls. Donsion afirma que "de 20.30 a 22.30h s'incrementa molt el volum perquè entenen que si van a sopar no poden conduir".
El risc de trobar-se un control de la policia no és el més important, sinó la tranquil·litat de poder tornar a casa sense posar en risc la seguretat de ningú.
Informa: Ariadna Comas
Locució: Xavi Albert
Comparteix: