Augmenten un 20% les consultes al servei de viatgers del SAAS, un departament que assessora persones que visitaran països amb risc de contreure malalties, com ara la febre groga o la malària. Un del tipus de visitants que més s'ha incrementat són les famílies que volen fer safaris a l'Àfrica.
Sigui perquè estan més informats o perquè es gestionen els viatgers per ells mateixos a través d'internet i volen estar al cas dels riscos de les zones que volen visitar, cada cop són més les persones que s'apropen al servei de Viatgers del SAAS. Fins al 30 de juliol han rebut prop de 400 persones, un 20% més que l'any anterior. Des del departament han constatat l'increment de l'interès de les famílies amb nens petits de viatjar a destinacions poc freqüents, com ara l'Àfrica. "Sobretot allà on es poden fer safaris, que hi van moltes famílies, com Kènia, Tanzània i Zanzíbar. Igual que Tailàndia. No sé si és una moda o que les famílies s'ho van explicant", es pregunta la infermera Isabel Vallejo.
L'Àfrica es troba entre les zones de risc, pero també el sud-est asiàtic, sobretot Tailàndia i Filipines, i l'Amèrica del Sud. Per aquestes àrees, la prevenció a través de vacunació, tractaments i recomanacions és bàsica. La metgessa Sílvia Vidal els explica els riscos: "entrar en contacte amb malalties que moltes vegades ja les tenim aquí, però que en aquests països són molt més prevalents. I després altres malalties purament tropicals, com la febre groga o la malària, específiques d'aquests llocs".
Des del servei s'aconsella fer la consulta almenys un mes abans del viatge per si s'han de prendre mesures o vacunar-se. A més en el cas de nens o persones amb malalties cròniques se'ls fa una revisió. Vallejo assenyala que la informació els aporta seguretat. Una dels aspectes que se'ls recordar és la necessitat de fer-se una assegurança.
Informa: Anna Alamán
Imatges: Cristina Jubete
Comparteix: