Els avenços i els límits ètics de la medicina, tema de la primera ponència de la 39a Universitat d'Estiu i Tardor

www.andorradifusio.ad

En marxa la 39a edició de la Universitat d'Estiu i Tardor que gira al voltant dels avenços i els límits de la medicina.

La primera de les quatre ponències ha anat a càrrec del president de l'Institut de salut i recerca mèdica de París, Hervé Chneiweiss, que ha aprofundit en els reptes ètics i legals de la tecnologia mèdica emergent. El ministre de Relacions Institucionals, Educació i Universitats, Ladislau Baró, ha remarcat que la universitat "sempre ha intentat vincular les aportacions purament científiques, ja siguin físiques, naturals i socials, amb aspectes més humanístics i filosòfics".

El debat entre experts científics i la societat és molt important per al catedràtic de medicina molecular i moderador del cicle de conferències, Salvador Macip, que creu que "al cap i a la fi, els que hem de decidir cap a on va la ciència i el futur som tots".

La robòtica assistida, l'Alzheimer i les investigacions oncològiques són les qüestions que es tractaran en les pròximes conferències aquest mes al Centre de Congressos de la capital. 

Informa: Oliver Jaén
Imatges: David Moreno

Comparteix:

Èxit de l'estada dels infants ucraïnesos promoguda per la Creu Roja Dubtes de la minoria de Canillo pel trasllat del telecadira de Pal-Arinsal al Forn