Bars i restaurants celebren el retorn a la normalitat amb l'eliminació de restriccions Covid

www.andorradifusio.ad

L'aixecament de les restriccions d'aforament a bars i restaurants ha estat molt ben acollit pel sector, tot i que alguns encara lamenten haver de demanar el certificat sanitari. La millora de la situació els fa ser més optimistes. 

La recuperació dels aforaments al 100% i sense limitacions de comensals per taula no passava a la restauració des d'abans de la pandèmia. 

Tornar a la normalitat també vol dir recuperar les barres de bar, que alguns professionals, com Abel Carcaño Ferreira, de la granja Grandalla, qualfica com "l'ànima del bar". Per a Clàudia Teruel, de la xocolateria Valor, l'aixecament de restriccions d'aforament i límit a les taules suposa un respirHedi Guizzi, del restaurant del mateix nom, explica que, en el seu cas, com va obrir en plena pandèmia, ja ho va fer sense barra. Ara, confessa, potser en posa una.

La nova situació convida a l'optimisme. L'últim escull, el passaport Covid. Carcaño Ferreira diu veure "llum al final del túnel". Elvira Roque, de la Granja Tramuntana, creua els dits perquè el sector pugui "treballar una mica més". I Dolors Vilaprinyó, de l'Ocell de foc, confia que "tot ha d'anar millor i, quan treguin el passaport Covid, encara més".

Informa: Sílvia Mestre - Ester Pons
Locució: David Domingo

Comparteix:

L'IPC avançat de gener puja tres dècimes i se situa en el 3,6% Prudència en el primer dia sense mascareta al carrer