La decisió de l'executiu d'allargar una setmana més les restriccions per la Covid-19 als bars i restaurants manté al sector gestionant els locals amb dificultats. Hem sortit al carrer per conèixer el parer dels propietaris d'alguns d'aquests negocis.
Des de la Unió Hotelera, el seu president Carles Ramos afirma que tenen coneixement d'alguns negocis que finalment han tancat. El sector voldria demanar un aixecament de les restriccions però l'augment dels contagis els fa enrere.
Els propietaris de bars i restaurants creuen en alguns casos que s'ha focalitzat massa en ells l'origen dels contagis. "Sembla que siguem els culpables quan es prenen moltes mesures. Ara no és que el client marxi, és que té por i ja no surt", assegura el gerent del Bar Tobira, José Manuel Gonçalves.
Els forns i pastisseries estant notant una davallada, sobretot de cara al cap de setmana. Igual que Gonçalves, el propietari de Ganesha Tentacions, Pere Balsa, creu que "l'afectació és més per la por que ha tingut la gent per venir als locals que no entre setmana, quan la gent ja acostuma a venir de dos en dos".
Els gerents dels locals consultats creuen que els clients compleixen amb diligència les mesures, tot i que entre els fumadors hi hagi malestar. "La gent es pren el cafè i el croissant i marxa", explica Cristina Simoes, de la Fleca Font.
La majoria coincideix que la gent té por de sortir i que s'hauria de tenir en compte els nuclis familiars nombrosos. Govern ha demanat a més de paciència al sector la seva col·laboració i ha fet una crida perquè els propers dies els gerents i treballadors d'aquests negocis acudeixin a fer-se una prova de detecció de la Covid-19.
Informa: Òscar Serrano-Sílvia Mestre
Imatge: Sergi Linares
Comparteix: