Bonell anuncia canvis a l'Espai Columba amb l'arribada del museu nacional

El 2024 també ha estat un any destacat per a la cultura: l

El 2024 també ha estat un any destacat per a la cultura: la llei del català, la compra dels fragments murals de Sant Esteve i la recuperació de documents històrics en són alguns exemples. Mònica Bonell ha repassat aquests i altres temes a La gàbia del mico, a la Nacional.

El retorn de les dos pintures murals de l'absis de Sant Esteve, adquirits a la família Bosch per gairebé 3 milions d'euros, ha estat, sense dubte, la notícia cultural de l'any. Els fragments s'exposen a l'Espai Columba, amb els de Santa Coloma, recuperats el 2007. La ministra Bonell ha anunciat que quan el museu nacional sigui realitat, els murals s'hi traslladaran i l'Espai Columba s'haurà de replantejar.

"Perquè ningú es pot imaginar un futur museu nacional sense aquells béns que són més preuats d'Andorra, com són els dos frescos, per tant, a l'Espai Columba hi haurà una transició tant bon punt nosaltres puguem avançar cap al museu nacional."

Mònica Bonell, ministra de Cultura, Joventut i Esports

Entre altres temes, la ministra també ha admès que l'estatut de l'artista no acaba de donar resposta al sector, ja que els artistes prefereixen donar-se d'alta com a autònoms. Per això, caldrà replantejar-lo.

"Que els permeti a ells poder crear sense tindre l'angoixa de què passa quan no tens ingressos de diners estables, i que no t'impedeixi tenir les necessitats de Seguretat Social cobertes."

Mònica Bonell, ministra de Cultura, Joventut i Esports

Quant a literatura, Bonell ha explicat que estan en contacte amb la Fundació Ramon Llull per mirar de participar a la Fira del Llibre de Guadalajara i que promocionaran millor l'obra que guanyi el premi Fiter i Rossell, el més ben dotat de la Nit Literària.

Informa: Redacció

Comparteix:

L'euríbor tanca l'any per sota del 2,5% Neix el primer nadó de l'any