Boris I passa a la gran pantalla

www.andorradifusio.ad

El periodista i investigador Jorge Cebrián treballa en una revisió de la història de Boris I, un rus que als anys 30, per uns dies es va proclamar rei d'Andorra. 

La tasca de recerca de Jorge Cebrián i els documentals que ha dirigit s'ha reconegut en tres ocasions pels premis Pirene per recerques sobre els 50 anys del COEX, l'últim condemnat a mort i els andorrans als camps de concentració nazis. Ara amb la productora Qucut s'endinsa en la vida d'un dels personatges més literaris del país, Boris I rei d'Andorra, amb un documental que revisarà part de la història d'un home que promet al Consell General convertir el país en un centre empresarial a canvi que el facin rei, plans que frustra el bisbe amb una denúncia que acaba amb la seva detenció, un cas mediàtic.

Un cas que ràpidament va agafar una gran transcendència mediàtica com assegura Cebrián. "Mitjans com New York Times o The Times van parlar del què havia passat a Andorra. Es van posar en dubte el paper dels Coprínceps, la sobirania d'Andorra."

Alemanya, Espanya, Andorra, Portugal i el Regne Unit formaran part del periple d'aquest treball per recollir 89 anys de vida i de fugida de Boris Skossirev: "un estafador, un falsificador de xecs professionals, passa per moltes presons, acaba en un gulag on està condemnat a 25 anys, col·laboracionista nazi, un apàtrida, aprofitador de dones... ", afirma el director del documental.

A Boris I, l'Estafador de les mil cares el regnat d'Andorra li va durar poc. Potser ara amb la revisió de la seva figura esdevé immortal en la història del país. 

Informa: Rosa Alberch
Imatges cedides: Jorge Cebrián - Qucut Imatges: Arxiu RTVA 

Comparteix:

El Lauesport inaugura el canviador inclusiu més complet d'Andorra Trencar estereotips i visibilitzar la presència de les dones, objectius del Dia de les noies a les TIC