La fricció involuntària de les dents, el bruxisme, ha augmentat un 25% des de la Covid-19, segons l'Organització Mundial de la Salut. Aquest hàbit pot generar mal de cap o fractures dentals, els causants són l'ansietat i l'estrès.
Arran de la pandèmia el bruxisme ha augmentat un 25% segons l'Organització Mundial de la Salut. És la fricció involuntària de les dents, més habitual a la nit, però que es manifesta durant el dia. Les causes principals són l'estrès i l'ansietat.
Quan serrem la mandíbula, els músculs masseters s'hipertrofien i cada vegada tenen més força. Aquest hàbit provoca mal de cap, dolor mandibular i contracció de cervicals. A banda d'afectar molt la salut bucodental.
L'odontòloga, Lea Pariente, assegura que pot arribar a causar "fractures dentals, mobilitat dental i sensibilitat generalitzada". I això comporta: "Que molesta el fred, la calor i els dolços".
Els odontòlegs com a solució a aquestes afectacions proposen dormir amb fèrules de descàrrega. "Posa l'articulació en una posició neutra i fa que estigui relaxada", explica l'odontòloga.
Una altra manera de frenar el bruxisme és recórrer a la medicina estètica, a partir d'injeccions de bòtox. Una tècnica que està donant "resultats molt satifactoris", segons la doctora de medicina estètica, Júlia Martínez, i permet que el pacient tingui menys força i no segueixi prement.
És un tractament que en funció de l'afectació del pacient l'efecte té una durada determinada, però el mínim és mig any.
La fisioteràpia també és una alternativa que pot resultar efectiva per tractar aquest hàbit, perquè en treballar l'articulació temporomandibular, el dolor muscular que provoca el bruxisme es redueix.
Informa: Laura Mitjans
Imatges: Kevin Ribeiro
Comparteix: