Es busquen més famílies d'acollida que es puguin fer càrrec dels nens que ho necessitin. Actualment 24 infants i adolescents viuen a Andorra amb famílies d'acollida i una xifra similar resideixen al centre d'acolliment la Gavernera.
Quan Afers Socials detecta casos d'infants en situacions de risc que aconsellen la retirada del seu nucli familiar se'ls deriva a famílies d'acollida o al centre d'acolliment d'infants i joves. Actualment n'hi ha 24 en famílies i uns 24 més a la Gavernera. Els mateixos progenitors que han de separar-se dels seus fills prefereixen la primera opció. El cap de l'àrea d'atenció a la infància i a l'adolescència, Jordi Olivé, explica que "acostumen a viure-ho millor que l'ingrés al centre d'acolliment perquè la majoria entenen que és una mesura temporal ique hi haurà una persona que cuidarà exclusivament del seu fill".
S'intenta en primer terme que siguin familiars indirectes els que se'n facin càrrec. Quan això no és possible s'ha de recórrer a famílies alienes. La majoria dels acolliments són de curta durada, de fins a dos anys, tot i que en alguns casos, segons la situació de risc, es poden allargar en el temps. Lina Herrero, una de les acollidores, ha narrat l'experiència a l'"Ara i Aquí", de Ràdio Nacional. El principal desig és "que la seva mare els pugui tornar a tenir".
Per convertir-se en família acollidora no cal requisits especials. Els interessats s'han d'adreçar a l'àrea d'Atenció a la Infància i a l'Adolescència al telèfon 874 800.
Escolta l'emotiu testimoni de la Lina Herrero en l'entrevista al programa Ara i Aquí:
Informa: Gerard Gort
Imatges: Jaume Sastre
Comparteix: