Cada cop més assalariats recorren a Càritas

www.andorradifusio.ad

No és una novetat que per a una part de la població disposar d'una feina fitxa no és sinònim de benestar. Però en els últims temps les xifres de treballadors amb dificultats per cobrir les necessitats bàsiques s'ha disparat, segons Càritas.

Enmig de la proliferació de nòmades digitals, youtubers famosos i esportistes d'elit, la vulnerabilitat s'estén a un segment que abans podria ser considerada classe treballadora solvent. Són els treballadors a jornada completa que tot i disposar d'un salari sencer no poden fer front a les despeses. Els casos s'han disparat després de la pandèmia.

"El perfil de persona que venia abans era una persona sense feina o amb malalties greus o de llarga durada. Ara el que estem notant és que hi ha persones que treballen i no arriben a final de mes".

Jordi González,  delegat de Càritas a Sant Julià de Lòria

I el que és més preocupant, molts d'aquests casos esdevenen crònics, ja que deriven en depressions. I la causa és evident: els preus desorbitats dels lloguers i dels aliments. Famílies senceres es veuen afectades per aquesta situació.

"Són famílies que treballen i això ens ha de preocupar. Perquè no és que no tinguin feina i els haguem d'ajudar, és que treballen, però guanyen poc, paguen molt pel cost de la vida que és molt alt, i no arriben a final de mes".

Paqui Barbero, Càritas parroquial de Sant Julià de Lòria

Bancs d'aliments com el de Càritas a Sant Julià de Lòria, són l'últim recurs per a moltes famílies per omplir la taula cada dia.

Informa: Joan A. Sarmiento

Imatges: Andreij Cristancho - Pere Besolí

Comparteix:

Estudis per conèixer la repercussió dels atractius turístics Falten delegats d'empresa, necessaris per signar convenis col·lectius