El 30% dels menors atesos al servei de salut mental del SAAS pateix trastorns d'atenció amb o sense hiperactivitat. És una de les dades que ha transcendit en el marc d'una jornada que ha aplegat un centenar de persones.
Prop d'un centenar de persones, en la seva majoria professionals de la salut i l'educació, han participat en la primera jornada sobre els Trastorns d'atenció amb o sense hiperactivitat, organitzada per l'Associació Albatros. Entre altres s'ha informat que el 30% dels menors atesos als serveis de salut mental del SAAS pateix aquest tipus de trastorn.
Amb un taller pràctic sobre mindfunless a càrrec de la psicòloga del SAAS Sílvia Pascual s'han clos les jornades organitzades per la reactivada Associació Albatros. S'han superat les expectatives d'assistència als tallers i les dues taules rodones en les quals s'ha parlat sobre l'origen i les conseqüències del TDAH.
Des d'Albatros es fan tallers de mindfunless, una pràctica complementària molt útil per als afectats per la malaltia a qualsevol edat.
Des del departament de Salut Mental del SAAS es tracta al voltant d'un 30% de menors amb TDAH del total que atén el servei. La xifra en adults és molt difícil de facilitar ja que la majoria es diagnostica després d'haver detectat el TDAH al fill. Un dels aspectes que s'ha tractat és l'aspecte hereditari de la malaltia. El TDAH pot passar de pares a fills en un 76% dels casos.
Durant la jornada s'ha comptat amb la presència del catedràtic en psiquiatria Miquel Casas al capdavant de diversos projectes de recerca a Catalunya sobre els trastorns i el fracàs escolar. Segons Casas, l'evolució en el sistema educatiu ha fet aflorar la problemàtica del TDAH i altres trastorns.
L'Associació Albatros reclama a l'executiu un professorat a l'escola pública més preparat per poder gestionar alumnes amb TDAH. Cal tenir en compte que un 4% de la població menor d'edat podria patir aquest tipus de trastorn.
Informa: Sílvia Mestre
Imatge: Vicente Bellot-Kevin Ribeiro
Comparteix: