La gran pantalla ens ha deixat parelles de cine. Moltes d´elles, memorables. El Centre d´Art d´Escaldes Engordany en recull algunes en una mostra que va dels anys 20 als 70 del segle XX. Una exposició que, alhora, es converteix en un homenatge a l'espai que havia acollit l´antic cinema Valira.
Unions impossibles com la de Clark Gable i Vivien Leigh a "Allò que el vent s'endugué", d'altres de perfectes com Fred Aster i Ginger Rogers, que van fer més de deu musicals junts o de ficció com "King Kong", i Fay Wray o Boris Karloff i Elsa Lanchester.
L'època daurada de Hollywood va deixar amors i desamors, dins i fora la pantalla.
Tot i que li doblava l'edat, Humphrey Bogart va trobar l'amor de la seva vida en la jove Lauren Bacall a "Tenir-ne o no". "La costella d'Adam" també uniria, durant 25 anys, Spencer Tracy i Katharine Hepburn.
Chaplin i Paulette Goddard es van casar en secret just acabar el rodatge de "Temps moderns". Quatre anys més tard, el 1940, tornarien a treballar junts a "El gran dictador", una pel·lícula que acabaria amb la seva història d'amor.
Un altre final, el de la turmentosa relació d'Orson Wells i Rita Hayworth després de "La dama de Xangai". Expliquen que ell la va fer tenyir de ros.
Entre els romanços de Liz Taylor hi trobem Montgomery Clift, de qui més tard es descobriria l'homosexualitat, i Paul Newman, amb el qual protagonitzaria "La gata sobre la teulada de zinc" el 1958.
Al capítol dels mites hi trobem el jove James Dean o la controvertida Marylin Monroe i una instantània molt especial, la de Grace Kelly amb Cary Grant durant el rodatge d'"Atrapa un lladre" a la costa blava francesa. Aquí coneixeria l'amor de la seva vida, el príncep Rainier, i en aquest mateix lloc, anys després, es moriria en un accident de cotxe.
Informa: Rosa Alberch Imatge: Jordi Domingo
Comparteix: