Des de la bonança després de la Segona Guerra Mundial, a la conquesta de l'espai, la llibertat sexual, la minifaldilla o la contracultura i els hippies. Els anys 60 van ser una dècada molt intensa en el món de la moda amb grans dissenyadors que protagonitzen els dissenys que es poden veure aquests dies al CAEE.
Els anys 60 van ser molt intensos per als joves que d'un cantó es posicionaven amb l'austeritat o l'opulència de dissenys que marcaven una nova era després de la Segona Guerra Mundial.
Yves Saint Laurent, Marc Bohan per a Christian Dior o Pertegaz amb la recerca de noves formes, Courrèges i Pierre Cardin amb la minifaldilla en plena època dels Beatles, Paco Rabanne en la recerca de nous materials com el metall i el plàstic, influències del pop art com Harry Gordon o Yves Saint Laurent que ja als anys 70 obriria una botiga a la 'rive gauche' de París com a reivindicació.
Benvinguts a la dècada de les grans influències i de la democratització de la moda, que segons el comissari Quint Tiranelli "parla del blanc i negre, de la cinètica, de la conquesta de la lluna, de la moda inspirada en l'espai, de la societat de l'època, de la dignitat burgesa, una frivolitat que mica a mica ha pres consciència amb la revolució estudiantil i fenòmens com els hippies que poc a poc han portat cap a una realitat, canviant la direcció".
Són peces que corresponen a una col·lecció de 6.000 vestits, una de les més importants del món i els dissenys de la qual han estat als millors museus i ara es poden veure al CAEE fins a inici de febrer.
Informa: Rosa Alberch
Imatges: Anna Romagosa
Comparteix: