La ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Sílvia Calvó, ha participat aquest dijous en el segment d’alt nivell de la 23a reunió de la Conferència de les Parts del Conveni marc de Nacions Unides sobre el canvi climàtic (COP23), a Bonn, Alemanya. La ministra ha aprofitat la seva intervenció per donar detalls del projecte de llei de transició energètica i lluita contra els efectes del canvi climàtic, en què s’està treballant.
Davant els presents de la COP23, Calvó ha explicat que la futura llei de transició energètica servirà per crear mecanismes i mesures per catalitzar la transicio´, a l’entorn de la mobilitat sostenible, la reduccio´ de la intensitat energe`tica global, la reduccio´ de les emissions i l’estalvi de l’energia en la construccio´, entre d’altres.
La ministra ha volgut deixar clar que Andorra te´ un ferm compromi´s amb la reduccio´ de les emissions per limitar l’augment de la temperatura per sota dels 2 graus i acostar-se el ma`xim possible a 1,5 graus, ha informat el Govern a través d'un comunicat. A me´s, Calvo´ s’ha mostrat convenc¸uda que la lluita contra el canvi clima`tic pot convertir-se en una oportunitat per innovar i millorar la qualitat de vida de la societat.
La ministra tambe´ ha aprofitat la seva intervencio´ per felicitar el copri´ncep d’Andorra i president francès, Emmanuel Macron, per la iniciativa que permetra`, al proper desembre, la celebracio´ d'una cimera clima`tica mundial a Pari´s.
Durant la seva participació a la COP23 la ministra ha mantingut una reunio´ bilateral amb el comissari europeu d’Accio´ pel clima i l’energia, Miguel Arias Can~ete. En la trobada han tractat sobre les negociacions per a l’acord d’associacio´ amb la Unio´ Europea que esta` duent a terme Andorra, i han conversat tambe´ aspectes relacionats amb l’agricultura.
En paral·lel, la delegacio´ andorrana ha participat en la trobada d’intercanvi relacionada amb el Compromi´s de Ginebra relatiu als drets humans en l’accio´ clima`tica. Durant aquesta trobada, la delegacio´ andorrana ha fet aportacions en relacio´ al fet que s’hauria d’integrar el reconeixement dels drets humans en el context del canvi clima`tic, el dret a la informacio´ i la transpare`ncia, la qualitat de vida i del medi ambient, l’energia assequible i baixa en carboni i que aquests drets haurien de ser aplicables no nome´s a la generacio´ present sino´ tambe´ a les generacions futures. La resta de participants han incidit, entre d’altres, sobre el dret a l’adaptacio´ als efectes del canvi clima`tic i al concepte de resilie`ncia.
Informa: Agència ANA
Foto: Govern d'Andorra
Comparteix: