La ministra Sílvia Calvó referma la defensa de l'etiqueta energètica per als habitatges, una implantació que ha suscitat polseguera entre alguns dels agents implicats. Assegura que s'ha fixat un llindar màxim de preu per a la certificació per evitar abusos i que aquesta eina ofereix una informació molt necessària per al comprador o el llogater.
La ministra de Medi Ambient ha refermat els beneficis de l'etiqueta energètica, una certificació que ha entrat en vigor enguany, que estableix la categoria de cada habitatge sota els paràmetres d'eficiència energètica i que és obligatòria per tancar operacions de compravenda.
Des del sector immobiliari s'ha criticat el preu, 240 euros per un pis de 80 metres quadrats, que Calvó llegeix en clau proteccionista i com a "llindar màxim per evitar abusos". Manifesta que "240 euros en trasaccions de compra-venda de 300.000 a 500.000 euros s'han de relativitzar molt".
La ministra, que aquesta mateixa setmana s'ha reunit amb els gestors immobiliaris per tractar el tema, indica que l'etiqueta aporta una informació molt valuosa que ha de guiar el comprador o llogater sobre els consums energètics mensuals.
Assegura que la mesura ha entrat en vigor aquest 2020 però que fa molt de temps que els actors implicats en són coneixedors. "Vam començar a treballar el juliol del 2019 i ens vam reunir amb col·legis professionals, AGIA, ACODA i propietaris per explicar les noves obligacions en matèria d'informació i nova reglamentació dels edificis".
Des de l'executiu hi ha previst editar en una guia que ajudi a difondre la utilitat de l'etiqueta energètica i el seu abast. Si ara és obligatòria en la venda d'habitatges, el 2023 ho serà per a les operacions de lloguer.
Informa: David Domingo
Imatges: Sergi Linares
Comparteix: