Faust Campamà ha realitzat la litografia que la federació Àgora Cultural presenta per Sant Jordi. L´artista ha fet dues propostes: una sobre la tradició i l´altra que explica els dracs d´avui en dia.
La natura i les llegendes són també inspiracions per a l´art. Amb aquest objectiu, Àgora Cultural aprofita la diada de Sant Jordi per incorporar un vessant més a la festa cultural. Des de fa setze anys, aposta per convidar un artista del Principat a reflexionar en tinta sobre paper sobre la simbologia del 23 d´abril. La presidenta d'Àgora Cultural, Àngels Mach, explica com els diferents artistes "a vegades han estat més fidels a Sant Jordi, altres més fidels a la rosa o als llibres" i destaca que aquesta és "una manera de donar a conèixer els artistes del país i que la gent en pugui col·leccionar les litografies".
Enguany, Faust Campamà no s´ha decidit per cap de les dues temàtiques i, per primer vegada, s´han impriès dues litografies, amb una tirada de vint-i-cinc exemplars. L´artista sintetitza la força del romanticisme que marca la jornada estampant l´esbòs d´una rosa sobre l´emblema de sant Jordi. En l´altra, actualitza la llegenda. Aprofita el caràcet ecumènic i global de sant Jordi, benerat en tres religions, per fer un reclam perquè aparegui aviat algú que lluiti contra els mals de la humanitat. Indica com "el drac és la representació del mal i el que vol és destruir la humanitat", per això "custodia el Kalashnikov, que és l'arma que ha servit per matar més milions de persones al món, més que les bombes atòmiques i cada any se'n fabriquen 16.000.000.000 de bales".
Els cinquanta originals es venen a la galeria Pilar Riberaygua per 120 euros, però durant tota la jornada es poden comprar impresions de les làmines per deu euros a la parada d´Àgora Cultural a Andorra la Vella.
Informa: Toni Vila Imatge: Josep M. Garcia
Comparteix: